30.09.1999.

Saopštenje za javnost

u povodu najavljenih oktobarskih mirnih protesta penzionera, radnika, demobilisanih boraca i prognanih licaBOSS Logo 1

Bosanska stranka izražava javnu podršku penzionerima, radnicima, demobilisanim borcima i prognanim licima koji će u oktobru izaći na mirne demonstracije, kako bi na taj način upozorili vladajuće strukture na sramnu egzistencijalnu poziciju u koju su dovedeni nemarom vladajućih garnitura.

Bosanska stranka poziva i sve demokratski opredijeljene građane, koji shvataju da je teror nad ugroženim kategorijama građana ilustracija prijeteće budućnosti za svakoga u BiH. Takva podrška je moralna obaveza svakog pojedinca koji suosjeća za ljudsku patnju.

Izlaskom na ulice, i davanjem mirne i dostojanstvene podrške najavljenim protestima, građani treba da jasno stave do znanja gospodi iz vlasti da je penzionerima, radnicima, demobilisanim borcima, prognanim licima i svim ostalim građanima dosta života na rubu egzistencije, bez penzija, plata i prava na krov nad glavom.

Zbog ovakve zastrašujuće nehumanosti aktuelnih vlasti, Bosanska stranka izražava maksimalnu podršku najavljenim mirnim protestima koji su u interesu pravednosti i svih nas koji želimo dočekati starost dostojnu čovjeka.

30.09.1999.

You may also like...