27.09.1999.

Saopštenje za javnost

u povodu neistinitih izjava člana Predsjedništva BiH Alije Izetbegovića o korupciji

BOSS Logo 1

Poslanik Bosanske stranke u Skupštini Kantona Sarajevo Hamid Lagumdžija, ispitujući navode New York Timesa u BiH, u svojstvu člana Komisije za stambena pitanja Skupštine Kantona Sarajevo – došao je u posjed dokumenta iz kojeg se jasno vidi da shodno zaključku Vlade Kantona Sarajevo “postupak prodaje stanova u vlasništvu Kantona provodi Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo” – institucija čiji je dugogodišnji direktor Bakir Izetbegović.

Navedeni dokument negira tačnost izjave člana Predsjedništva BiH gospodina Alije Izetbegovića, kojom je pokušao demantovati navode članka New York Timesa u kojem je prozvan za korupciju i Bakir Izetbegović.

Bosanska stranka podsjeća da u izjavi stoji: “80.000 društvenih stanova u Sarajevu koje pominje pisac članka nije uopće pod upravom Zavoda za izgradnju, niti je ikada bio…”. Zavod nema veze sa tim stanovima, on je organizacija za obnovu i izgradnju grada…”.

Bosanska stranka poziva gospodina Izetbegovića da u skladu sa funkcijom koju obavlja u Predsjedništvu objasni javnosti pomenutu izjavu u odnosu na dokument koji je prezentirala Stranka.

27.09.1999.

You may also like...