29.07.2002. – u povodu zloupotrebe imena kandidata Bosanske stranke za skupstinu USK Nijaza Veladzica

Press konferencija

u povodu zloupotrebe imena kandidata Bosanske stranke za skupštinu USK Nijaza Veladžića, od strane režimski orjentisanog lista “Oslobođenje” i njegovih satelita

 

Kandidat Bosanske stranke Nijaz Veladžić za Skupštinu USK, na press konferenciji je upozorio javnost da režimski list “Oslobođenje” i njegovi sateliti, vrše kontinuiranu zloupotrebu njegovog imena u cilju prezentiranja neistinitih informacija, te sa indignacijom odbacuje navode o njegovom navodnom neslaganju sa odlukama Glavnog odbora i predsjednikom Bosanske stranke.

Takođe, podsjetio je na saopštenje za javnost Bosanske stranke od 23.07., kojim         je javnost obaviještena da je GO BOSS-a, razmatrajući prigovor, utvrdio – “da je Nijaz Veladžić validan član i kandidat Bosanske stranke za predstojeće Opšte izbore”, te je istakao da u potpunosti podržava politiku Bosanske stranke i odluke Glavnog odbora.

Motiv za konstruisanje neistinitih informacija koje o Veladžiću i BOSS-u tendenciozno plasiraju pojedini dvorski novinari režimskog “Oslobođenja”, jeste pokušaj suprotstavljanja kontinuiranoj borbi BOSS-a za ekonomsku nezavisnost BiH, što je protivno interesima slovenačkog tajkunskog lobija, koji je uz pomoć vladajuće oligarhije, kapitalom otuđenim od bh. građana, privatizovao i “Oslobođenje”.

Zahtjev Bosanske stranke za reviziju sumnjive privatizacije “Oslobođenja”, takođe je razlog za uporno nastojanje biltena vladajuće oligarhije da plasiranjem neistina pokuša politički diskreditovati BOSS i njegove kandidate.

Obzirom da se i u Unsko-sanskom kantonu očekuje dobar izborni rezultat Bosanske stranke, jasno je zašto “Oslobođenje” metodama gebelsovske propagande izmišlja negativne kontekste u cilju pokušaja nanošenja političke štete Bosanskoj stranci u izbornoj kampanji.

 

 

29.7.2002.

You may also like...