16.05.2002. – u povodu tuzbe Bosanske stranke protiv Opstine Tuzla

Press konferencija

 

u povodu tužbe Bosanske stranke protiv Opštine Tuzla, zbog kršenja zakona i plasiranja grubih neistina protiv predsjednika BOSS-a

 

 

Član Glavnog odbora i pravni zastupnik Bosanske stranke Faruk Balijagić, podnio je Opštinskom sudu Tuzla tužbu protiv Opštine Tuzla, zbog podnošenja lažne prijave Izbornoj komisiji BiH, u cilju vršenja odmazde nad predsjednikom BOSS-a Mirnesom Ajanovićem.

Opština Tuzla, nije pokušala spriječiti, niti je sankcionisala Zlatka Ungera, šefa Službe za inspekcijske poslove da djeluje protivno svojim ovlastima, već je dopustila da se opštinska služba koristi za indukovanje i plasiranje lažnih informacija – da je Mirnes Ajanović dvostruki korisnik stana.

Time se Opština Tuzla stavila na stranu nezakonitog korištenja Službe za inspekcije od strane funkcionera HDZ-a i pomoćnika načelnika Zlatka Ungera, otvoreno podržavajući zloupotrebu položaja i osvetničke ambicije HDZ-a.

Opština Tuzla je direktno odgovorna za zloupotrebu položaja od strane pomoćnika načelnika Zlatka Ungera, koji je u više navrata, putem nekih medija, plasirao javnosti lažne informacije u cilju nanošenja štete Bosanskoj stranci i Mirnesu Ajanoviću.

Zbog kršenja zakona u cilju klevetničnog odnosa prema BOSS-u i Mirnesu Ajanoviću, nadležnom Sudu je podnešena tužba na ime odštete u iznosu od 300.000 KM, od čega je dio sredstava namijenjen u humanitarne svrhe.

Opštinskom sudu je podnesena i tužba protiv Zlatka Ungera, zbog lažne prijave Izbornoj komisiji BiH, na ime odštete u iznosu od 20.000 KM, od čega je, takođe, dio sredstava namijenjen u humanitarne svrhe.

 

 

16.5.2002.

 

You may also like...