30.01.1999.

Saopštenje za javnost

u povodu inicijative nadležnih institucija vlasti da prisilno izvrši naplatu televizijske pretplate, i to putem računa “Elektrodistribucije”BOSS Logo 1

Bosanska stranka smatra da bi piratska naplata televizijske pretplate – predstavljala još jednu u nizu pljačkaških avantura vladajućeg establišmenta.

Da se radi o vješto uvezanom sistemu državnog kriminala, vidi se iz same inicijative, u kojoj stoji, da se televizijska pretplata naplaćuje putem računa – “Elektrodistribucije”. To znači da bi građani bili prisiljeni plaćati televizijsku pretplatu, inače bi im u protivnom – bila isključena električna energija.Takav čin zadirao bi u elementarna ljudska prva da svaki građanin ima slobodu da prema svome afinitetu bira duhovne – pa i televizijske sadržaje koje želi ili ne želi gledati.

Bosanska stranka smatra ovu inicijativu sramnom intencijom odveć dokazanog državnog terorizma nad građanima, i stoga apeluje na zakonodavnu vlast i ostale političke subjekte da ovu inicijativu ne uzimaju u razmatranje.

30.01.1999.

You may also like...