31.07.2018. – u povodu licemjernih izjava državnih zvaničnika o početku gradnje Pelješkog mosta i mirnodopskoj okupaciji Bosne i Hercegovine

Otvorenu izdaju domaćih zvaničnika i priznanje mirnodopske okupacije Bosne i Hercegovine od strane Hrvatske dokazuje izjava Tomislava Mihotića, državnog tajnika za infrastrukturu Republike Hrvatske, u povodu ozvaničenja početka izgradnje Pelješkog mosta, citiramo: “Jedno je što pišu mediji a drugo je što mi u razgovorima govorimo. Imamo otvorenu tu temu i nikakvih ozbiljnih problema nismo imali kod same činjenice da smo mi krenuli sa izgradnjom Pelješkog mosta. Zadnji razgovori su bili prije desetak, petnaest dana, niko od nas nije tražio da to zaustavimo.”, završen citat.

Ozvaničenje početka gradnje Pelješkog mosta od strane Hrvatske preko teritorijalnih voda i suverenog morskog prostora BiH i trajno zatvaranje jedinog morskog izlaza države u svijet, dokazuje da su domaći zvaničnici, uključujući sve članove Predsjedništva BiH od 2006. godine, izdali državne interese, istakao je predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

Izjave člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića da se radi o flagrantnom kršenju suvereniteta njegove zemlje i da će poduzeti odgovarajuće korake pred međunarodnim institucijama, te izjave bivšeg člana Predsjedništva BiH Željka Komšića da će pravnim sredstvima znati odgovoriti na nasrtaje politika susjednih zemalja na BiH – dokazuju njihovo potpuno političko licemjerstvo, jer se tužba protiv Hrvatske mogla podnijeti od 2006. godine Međunarodnom sudu za pravo mora u Hamburgu, upozorio je predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

31.07.2018.

You may also like...