31. juli 2000.

u povodu apela građana tuzlanske MZ “Centar” za snabdijevanje pitkom vodom

Bosanskoj stranci su se za pomoć obratili građani MZ “Centar”, sa molbom da im se obezbijedi bar minimum uslova za život. Prema navodima potpisnika peticije, građani su zbog nepostojanja gradskog vodovoda decenijama prinuđeni koristiti vodu iz bunara, međutim, tokom ljetnih mjeseci kada bunari presuše, građani su ovisni o cisternama za dopremanje pitke vode kojih nema – te postoji opravdan strah od izbijanja zaraze jer su i uslovi za održavanje lične higijene svedeni na minimum.

Građani MZ “Centar” su se u više navrata obraćali načelniku, odnosno opštinskoj vlasti za rješenje njihovih problema – ali ni do danas nije učinjeno ništa.

Bosanska stranka zahtijeva od opštinskih vlasti, obzirom da još uvijek nije riješen problem vodosnabdijevanja – da hitno angažuju cisterne za dopremanje pitke vode u MZ “Centar”, kao i u ostale ugrožene mjesne zajednice.

Bosanska stranka, takođe, poziva vlasti svih bh. opština da u sadašnjim vanrednim vremenskim okolnostima obezbijede građanima elementarne uslove za život.

You may also like...