13. oktobar 2000.

u povodu inicijative Bosanske stranke za formiranje jednokratnog fonda za pomoć socijalno ugroženim kategorijama stanovništva u BiH

Bosanska stranka poziva sve političke partije i nezavisne kandidate koji su se kandidovali za predstojeće opšte izbore u BiH, da sredstva koja su namijenili za održavanje skupih javnih tribina i promotivnih skupova, plaćanje estradnih zvijezda i reklamiranje putem džambo plakata – daju u korist rješavanja duboke socijalne krize u BiH.

Činjenica je da su bh. političke partije naumile potrošiti šemilionske iznose za održavanje ovakvih parada šunda i političke demagogije, što je nehumano i neprimjereno situaciji u BiH – koja je i dalje država bez politike socijalne zaštite materijalno ugroženog stanovništva, kakvog u BiH ima preko 90 odsto.

Bosanska stranka predlaže formiranje jednokratnog fonda za pomoć socijalno ugroženim kategorijama stanovništva, koji će finansirati političke partije i nezavisni kandidati iz sredstava namijenjenih za plaćanje stranačkog marketinga.

Bosanska stranka poziva šefa Misije-e OSCE-a u BiH Roberta Berija da organizuje sastanak putem kojeg će se dogovoriti detalji osnivanja i modusa upotrebe ovog fonda, čiji će rad biti transparentan.

To je ujedno i prilika da bh. političari nakon deset godina uzimanja – nešto i daju svom narodu.

You may also like...