Saopštenje za javnost u povodu februarskih protesta građana Bosne i Hercegovine protiv nemoralne vlasti

Na današnji dan, 5. februara 2014. godine, građani Tuzle su u ime cijele Bosne i Hercegovine ustali sa protestima protiv nemoralne, bezobzirne, podmukle i lično-interesne vlasti, istakao je predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović. Revolucionarni i istorijski otpor obespravljenih i prevarenih boraca, studenata, radnika, nezaposlenih i penzionera protiv političke bande  rezultirao je opštim protestima u cijeloj državi, koji su podržani i od strane brojnih međunarodnih medija i institucija.

Ne treba se zaboraviti da su tada gotovo svi političari bježali od svojih birača i dugo se nisu smjeli pojaviti u javnosti. Zgrada Vlade Tuzlanskog kantona, koja je prva stradala 7. februara, spaljena je kao simbol zle vlasti i tadašnjeg premijera iz SDP-a koji je odbio razgovarati sa građanima, zbog čega je protestima bio prinuđen dati ostavku, a nemoralna koalicija SDP-SDA vatrom je otjerana sa vlasti. Direktna odgovornost za paljevine zgrada je na oholim političarima koji su ignorisali apele i beznađe građana i njihovu borbu za egzistenciju.

U ime svih Bosanaca i Hercegovaca koji su februara 2014. godine odlučili da BiH bude upisana u svjetskoj istoriji kao država u kojoj građani neće hodati pognute glave pred nemoralnim političarima, dužnost je nastaviti suprotstavljanje nemoralnoj vlasti i svima koji pokušaju opravdani februarski revolt građana tretirati na način kako su zločinački režimi satanizirali radničku Husinsku bunu i međunarodni otpor fašizmu, upozorio je predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.