Saopštenje za javnost u povodu odluke o produženju sistema covid-potvrda za još godinu dana i nedopustivosti djelovanja Zlatka Lagumdžije da u ime građana pregovara sa SZO bez ikakvog mandata

Predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović osvrnuo se u video prilogu na odluku Europskog parlamenta da podrži produžavanje upotrebe sistema covid-potvrda za još godinu dana, sa naročitom pažnjom na informaciju da je do produženja došlo zbog navodne brige o slobodnom kretanju EU građana za vrijeme pandemije Covid-19, čime se jasno i dokazuje šta je zapravo namjera navedenih covid-potvrda – ograničavanje prava građana. S druge strane, javnost mora biti upoznata da privatno lice, slučajni prolaznik i namjerni izdajnik Zlatko Lagumdžija, bez ikakvog mandata ili ovlaštenja obavlja pregovore sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom po pitanju aktivnosti u navodnom jačanju borbe protiv pandemije i nabavke vakcina za sve građane. Kvazi briga slučajnog prolaznika, zamotana u djelovanje kroz međunarodnu organizaciju, izrazito je alarmatna jer je nedopustivo da privatna lica zaključuju dogovore i talove u ime svih građana, bez da su uopšte izabrani na bilo kakvu funkciju vlasti zemalja za koje navodno rade, istakao je Mirnes Ajanović, predsjednik BOSS-a.