01. oktobar 2000.

u povodu pisma podrške koje je Predsjednik Bosanske stranke Mirnes Ajanović uputio predsjedniku Republike Hrvatske Stjepanu Mesiću

Predsjednik Bosanske stranke i federalni poslanik Mirnes Ajanović uputio je pismo podrške Predsjedniku Republike Hrvatske Stjepanu Mesiću – u povodu odluke gosp. Mesića da penzioniše sedam generala Hrvatske vojske koji su neprimjereno pomiješali svoje vojničke ingerencije sa političkim.

Mirnes Ajanović je u svom pismu istakao apsolutnu podršku nastojanjima gosp. Mesića za depolitizacijom vojske kao jednim od osnovnih preduslova za postojanje pravne i demokratske države. Kako se u pismu naglašava – prijetnje gosp. Mesiću od strane anonimnih udruga samo su izraz atavističkih nastojanja hrvatske desnice, da se kažnjavanju ratnih zločina nadije pogrešno ime – “kriminalizacija domovinskog rata”.

U pismu upućenom Predsjedniku Republike Hrvatske, predsjednik Bosanske stranke Mirnes Ajanović je naglasio i da bi politički potezi gosp. Mesića trebali pozicionim i tzv. opozicionim političarima u BiH poslužiti kao primjer – kako se odlučnom provedbom predizbornih obećanja trebaju i mogu graditi odnosi u društvu.

You may also like...