29. septembar 2000.

u povodu učešća Bosanske stranke u programskim šemama praćenja predizbornih aktivnosti u emisijama bh. medija

Bosanska stranka će uprkos neustavnosti i dejtonskoj neutemeljenosti predstojećih opštih izbora, koji se protivno stavovima članova Ustavne komisije Parlamenta F BiH provode autokratskom voljom OSCE-a – uzeti učešće u izborima kako ne bi prekinula kontinuitet borbe za stvaranje istinskog demokratskog opozicionog bloka.

Bosanska stranka će se najaktivnije suprotstaviti postojećem planu izbornog inžinjeringa koji će se provoditi putem višečlanih izbornih jedinica – kako bi nacionalne stranke i tzv. demokratska opozicija što manje profitirale od inžinjeringa koji je koncipiran isključivo prema njihovoj mjeri.

BOSS poziva medije da dostave satnice koje se odnose na učešće Bosanske stranke u medijskoj prezentaciji stranačkih kandidata i programa, kako bi se i u tom pravcu mogle planirati aktivnosti stranačkih predstavnika.

Bosanska stranka ujedno zahvaljuje svim medijima koji su imali nepristran stav kada je u pitanju prezentacija informacija koje je između izbornih kampanja dostavljala Bosanska stranka.

You may also like...