06. april 2000.

u povodu javnog reagovanja Maksima Joldića, osnivača firme “Cobra Security”

Bosanska stranka i radnici Opštine Tuzla su javnosti prezentirali više nego dovoljno materijala o protivpropisno sklopljenom Ugovoru između načelnika Selima Bešlagića i njegovog tjelohranitelja, Maksima Joldića, vlasnika DJL “Cobra Security”.

Iznesene dokumente nije moguće demantovati neargumentovanim tlapnjama, i karikiranim netačnim citatima navoda Bosanske stranke – kako to bezuspješno pokušava gosp. Joldić.

Nisu tačni navodi u njegovom reagovanju da je Bosanska stranka ustvrdila da gosp. Joldić od načelnika Bešlagića godišnje prima oko pola miliona KM – u vezi pomenutog Ugovora Bosanska stranka je Ugovoru objavila, citiramo: “Sklapanjem ovog Ugovora, kojim je propisano u čl. 5 “da se Opština Tuzla obavezuje da će po dostavljenoj fakturi plaćati izvršiocu usluga DJL “Cobra security” iznos od 23.160,12 DM – mjesečno”, – Selim Bešlagić je protivzakonito omogućio svom tjelohranitelju posao od gotovo 300.000 KM godišnje.”

Ukoliko je gosp. Joldić dobar sa matematikom koliko i sa načelnikom opštine, lako može izračunati da je od 1. X 1998. , kada je Ugovor sklopljen, prošlo već 19 mjeseci, što pomnoženo sa mjesečnom tranšom od 23.160 KM iznosi 440.040 KM. Takođe, obzirom da je Ugovor sklopljen na neodređeno, gosp. Maksim Joldić može računati da će do kraja tekuće godine, preko leđa opštinskih radnika i uz načelnikov halal inkasirati preko 625.000. KM – dakle više od pola miliona KM.

Naravno, ukoliko načelnik nakon deset godina vlasti osvoji novi, četverogodišnji mandat, poslovni ugovor gosp. Joldića će iznositi preko 1.500.000. maraka, tako da više neće imati potrebu da mu načelnik Bešlagić obezbjeđuje eminente poslove i partnere.

Što se tiče Joldićevih moralnih i profesionalnih razloga, zbog kojih se navodno uzdržao od daljih napada na gosp. Ajanovića – slučaj oštećenih radnika Opštine Tuzla dovoljno govori i o Joldićevoj i o načelnokovoj moralnosti i profesionalnosti.

You may also like...