21. februar 2000.

u povodu izostanka reakcije nadležnih institucija koje su obaviještene o slučaju kršenja ljudskih i radničkih prava, i slobode informisanja na TVT od strane direktora Semira Salihovića

Bosanska stranka ponovo poziva Visokog predstavnika, Šefa Misije OSCE-a, Komisiju za zaštitu ljudskih prava Parlamenta FBiH, Nezavisnu komisiju za medije, Nezavisnu uniju profesionalnih novinara, nadležna tužilaštva i MUP – da poduzmu mjere kako bi spriječili kršenje ljudskih i radničkih prava, i slobode informisanja na TV Tuzla od strane direktora Semira Salihovića.

Neshvatljivo je da navedene institucije još nisu reagovale iako je federalni poslanik i predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović, na sjednici federalnog Parlamenta 31. I 2000., javno prezentirao obimnu dokumentaciju o stanju u TVT i postavio poslaničko pitanje na koje su dužni odgovoriti.

Žalosno je da su u zaštitu radnika TVT pored Bosanske stranke do sada stali samo njihove kolege iz «Večernjih novina».

Ukoliko reakcija međunarodnih predstavnika i nadležnih federalnih institucija i dalje bude ćutanje, opravdano je sumnjati da su radnici TVT žrtvovani u ime prikrivanja bezakonja koje provodi načelnik Opštine Tuzla Selim Bešlagić, odnosno SDP.

You may also like...