20. oktobar 2000.

u povodu najave provođenja SDP modela vlasti u svim dijelovima BiH

Bosanska stranka smatra da je izjava gosp. Zlatka Lagumdžije kojom najavljuje početak kampanje i provođenje tuzlanskog modela SDP vlasti i u ostalim dijelovima BiH – politički presedan i provokacija građana, jer je ta Opština, u kojoj već deset godina vlada SDP, primjer najlošije uređene i organizovane urbane sredine u BiH.

Ukoliko stranka gosp. Lagumdžije dođe u poziciju da provede njegovo obećanje, bilo bi pošteno da građanima objasni da to za građane Federacije znači:

– da će ulice nositi imena po zloglasnim fašistima iz drugog Svjetskog rata;

– da će u gradskim hotelima SDP zajedno sa SDA, putem svojih upravnih odbora, organizovati prostituciju, odnosno otvarati javne kuće;

– da će građanima od strane SDP funkcionera biti drastično kršena ljudska prava, uključujući i pravo na slobodno ispoljavanje vjerskih osjećaja;

– da će djeci bez roditelja i penzionerima od strane Opštine biti dijeljene biološki neispravne namirnice sa višemjesečnim istekom roka trajanja itd.

– da će svaki građanin koji se bude borio za svoja ili tuđa prava biti žigosan kao neprijatelj demokratije koju zastupa i provodi SDP;

– da će gradske saobraćajnice biti prljave i skoro neupotrebljive od silnih rupa, a građani grcati u smeću uličnih deponija, itd.

Bosanska stranka podsjeća gosp. Lagumdžiju da SDP nije napravio ništa čime bi se mogao ponositi, naprotiv – pa bi građane bilo poželjno poštediti šire provedbe famoznog SDP-ovog modela upravljanja ljudskim sudbinama.

You may also like...