27. februar 2000.

u povodu ponovne ucjene građana od strane distributera naftnih derivata

Bosanska stranka ponovo upozorava da je neshvatljivo da u jednoj pravnoj državi, kako je vlast opisuje građanima, uvoznici i distributeri nafte, kao privrednici koji ostvaruju najveći profit, ultimativno diktiraju odluke sa pogubnim posljedicama po globalnu ekonomiju.

Pristajanje Vlade da prihvati ucjenu jeste akt protiv države i njenih građana.

Bosanska stranka zahtijeva od Vlade F BiH da svim distributerima nafte i naftnih derivata koji su ponovo prestali sa prodajom goriva – trajno oduzme dozvole za prodaju i uvoz nafte.

Bosanska stranka poziva nadležna tužilaštva da u skladu sa svojim ustavnim obavezama zaštite interese građana – pokrenu krivičnu odgovornost svih distributera koji su obustavom prodaje nafte i naftnih derivata počinili krivično djelo privrednog prestupa.

Ukoliko ove mjere izostanu – BOSS traži od Visokog predstavnika da smijeni odgovorne a građane poziva na bojkot distributera nafte koji su radi trenutno smanjenog ekstra profita – svjesno izvršili udar na njihov i onako nizak standard.

Bosanska stranka se ujedno u ime građana zahvaljuje firmama «ZOVKO» i «ENERGOPETROL» – uvoznicima i distributerima naftnih derivata koji ni u jednom trenutku nisu ucjenjivali građane i prekidali prodaju goriva.

You may also like...