02.10.2002. – u povodu najavljene prezentacije cinjenica koje je BOSS prikupio i o kriminalu SDA i u aktuelnom mandatu

Press konferencija

u povodu najavljene prezentacije činjenica koje je BOSS prikupio i o kriminalu SDA i u aktuelnom mandatu

 

Predstavnici BOSS-a su putem današnje press konferencije prezentirali građanima još podataka o kriminalnim radnjama SDA i u aktuelnom mandatu, tako što su konkretnim imenima i činjenicama, sadržanim u krivičnim prijavama koje protiv korumpiranih funkcionera SDA podnio predsjednik BOSS-a i federalni poslanik Mirnes Ajanović, dodatno argumentovali odgovornost SDA za saučesništvo u pokušaju ekonomske okupacije BiH.

BOSS je prezentirao podatke o pljačkaškoj privatizaciji “Unatrans” Bihać, gdje je nakon otkupa preduzeća, SDA Centrala za direktora imenovala svog kadra, Junuzi Asima, inače zeta direktora Citrusa Ljubljanja Kulauzović Nurije.

Junuzi Asim se tereti za samovolju u rukovođenju i nekoliko nezakonitih postupaka i poslovanja – zato što je bez odluke Nadzornog odbora “Unatransa” reciklirao desetak autobusa kao staro željezo i prodao d.d. “Sirovina komercu” Bihać. Takođe, novi direktor “Unatransa” je bez dozvole započeo izgradnju poslovne zgrade u dijelu parcele autobuske stanice u Bihaću, kao i izgradnju benzinske pumpe u krugu firme – bez odobrenja nadležne službe opštine i uz izbjegavanje uplate obaveza PIO za zaposlene radnike.

O razmjerama zloupotreba i samovolje Junuzi Asima ukazuje podatak da je u februaru 2002. g. uručio odluku o prestanku radnog odnosa svim zaposlenim u “Unatransu”, putem PTT, pa potom sklopio ugovore o radu sa nešto bivših i 12 novouposlenih radnika, zbog čega 57 bivših radnika nije sklopilo nove ugovore o radu.

BOSS je prezentirao i podatak, da firma Unatrans nije u sudu registrovana kao društvo sa ograničenom odgovornošću kako je zvanično vodi SDA kadar direktor Junuzi Asim.

 

 

02.10.2002

You may also like...