29.01.2002. – u povodu otvorenog pisma Federalnom ministru policije Rami Maslesi

Press konferencija

u povodu otvorenog pisma Federalnom ministru policije Rami Masleši u povodu maltretiranja i ponižavanja policajaca od strane supruge visokog funkcionera SDP-a

 

Bosanska stranka od federalnog ministra policije traži pokretanje javne istrage u povodu incidenta koji je 23.1. tekuće godine, oko 20 sati, na ulazu u Tuzlu priredila supruga visokog funkcionera SDP-a, a prilikom redovne kontrole saobraćaja.

Naime, kako je od očevidaca obaviještena Bosanska stranka, policajci su zaustavili vozilo marke golf (reg. oznaka 944-J-296) i tom prilikom ustanovili da je vozilo nelegalno u saobraćaju, jer mu je prije 109 dana istekla registracija. U skladu sa zakonom, policajci su vozilo odstranili iz saobraćaja.

Supruga visokog funkcionera SDP-a, koja se nalazila za volanom, počela je grubo vrijeđati dvojicu policajaca, što predstavlja krivično djelo, te im je prijetila svojim suprugom, funkcionerom, rekavši – da će ostati bez posla. U nastupu bijesa, supruga visokog funkcionera SDP-a je demolirala tablice na automobilu, udarajući po njima drškom od metle i gazeći ih nogama, koje je potom bacila u jarak.

Najskandaloznija stvar u ovom slučaju je hitra intervencija ministra policije Tuzlanskog kantona, koji je putem komandira Policijske stanice i šefa smjene, policajcima zaprijetio       – da istog momenta dozvole supruzi visokog funkcionera SDP-a da nastavi put neregistrovanim automobilom.

Bosanska stranka od federalnog ministra policije Rame Masleše traži pokretanje istrage o ovom slučaju i sankcionisanje svih lica koja su prijetila policajcima, a prvenstveno ove gospođe i kantonalnog ministra policije u Tuzli – za koje je očigledno da su prekršili zakon.

Bosanska stranka poziva i Sindikat Policije da ustane u zaštitu svojih kolega.

 

 

29.1.2002.

 

You may also like...