03.05.2002. – u povodu poklona spomen biste Josipa Broza Tita u Tuzli, antifasistima iz Drugog svjetskog rata

Press konferencija

u povodu poklona spomen biste Josipa Broza Tita u Tuzli, antifašistima iz Drugog svjetskog rata

 

Bosanska stranka je danas na Partizanskom spomen-groblju u Tuzli, antifašistima iz Drugog svjetskog rata poklonila spomen-bistu Josipa Broza Tita, koju je BOSS podigao u povodu 20-te godišnjice Titove smrti.

Bosanska stranka smatra da nadležnost nad Titovom bistom trebaju imati antifašisti iz Drugog svjetskog rata, kao i organizaciju slobodarskih manifestacija prilikom kojih bi se odavala počast Josipu Brozu Titu.

U tom smislu, Bosanska stranka se odrekla svih materijalnih ulaganja u podizanje biste, te je SUBNOR-u predala urbanističku saglasnost i druge dozvole za postavljanje Titove biste na lokaciji Partizanskog spomen-groblja, koje su do sada glasile na ime Bosanske stranke,

Na zajedničkoj press konferenciji BOSS-a i SUBNOR-a, građani su pozvani da se sutra, 4. maja u 15 sati, okupe na Partizanskom spomen-groblju, na platou ispred biste Josipa Broza Tita, i da odaju počast Titu, kao istorijski najzaslužnijoj ličnosti za opstanak i državno-pravni kontinuitet Bosne i Hercegovine.

Bosanska stranka, ujedno, poziva antifašiste iz cijele Bosne i Hercegovine da sutra, u 15,05 sati, odaju počast Josipu Brozu Titu.

 

03.05.2002.

You may also like...