03.11.2000.

Saopštenje za javnost

u povodu javnih izricanja podrške federalnom poslaniku Mirnesu Ajanoviću od strane građana i političkih stranaka

BOSS Logo 1

Bosanska stranka zahvaljuje svim građanima i političkim strankama koji su javno izrazili svoju podršku nastojanjima Mirnesa Ajanovića da obaveže PIK i OSCE na poštivanje principa demokratije – istinitosti i nepristranosti.

Posebnu zahvalnost BOSS izražava građanima Unsko-sanskog kantona koji su kao nepristrasni posmatrači učešća Mirnesa Ajanovića u debatnoj emisiji TV USK, prvi izrazili svoje protivljenje skandaloznom i nepravednom kažnjavanju predsjednika BOSS-a. Jasno je da je kažnjavanje Mirnesa Ajanovića u duhu dvostrukih aršina kojima je Izborna apelaciona potkomisija javnosti već ranije dala do znanja da je SDP-u više nego mati a ostalima zla maćeha.

Bosanska stranka ponovo upućuje otvoreni zahtjev Izbornoj apelacionoj potkomisiji i OSCE-u, da putem medija ili putem press konferencije, javnosti predstavi tzv. sporne detalje iz emisije TV Unsko-sanskog kantona – kako bi i ostali građani imali priliku sami procijeniti da li je bilo elemenata za izricanje ukora Mirnesu Ajanoviću, posebno iz razloga što se kandidat SDP-a u nemoći da pobije argumente koristio uvredljivim jezikom prema predsjedniku BOSS-a.

03.11.2000.

You may also like...