09.04.2002. – u povodu pokrenute krivicne istrage protiv Opstinskog tuzioca Sesenama Cosica

Press konferencija

 

u povodu pokrenute krivične istrage protiv Opštinskog tužioca Šesenama Ćosića

Vrhovni sud Bosne i Hercegovine je na osnovu prijave BOSS-a o zloupotrebi tužilačke funkcije, temeljem člana 56. Zakona o krivičnom postupku, pod brojem    Kr-15/02, proslijedio Opštinskom sudu u Tuzli – zahtjev za provođenje krivične istrage protiv opštinskog tužioca Šesenama Ćosića.

Član Glavnog odbora Bosanske stranke advokat Faruk Balijagić, na press konferenciji je prezentirao detalje o početku krivične istrage, koja se protiv okrivljenog Šesenama Ćosića, pred Opštinskim sudom u Tuzli vodi pod brojem         Ki: 42/02 – zbog zloupotrebe položaja tužioca.

Okrivljeni Šesenam Ćosić tereti se da je protuzakonitim i samovoljnim uvođenjem verbalnog delikta, prekršio pravila tužilačke funkcije, i princip prava i zakonitosti podredio interesima aktuelnih političkih moćnika, a posebno Selima Bešlagića.

Federalni poslanik Mirnes Ajanović je istakao, da je Šesenam Ćosić zastrašivanjem građana dekriminiziranim djelom klevete, zloupotrijebio položaj tužioca i ignorisao Odluku o slobodi informisanja, zbog čega će se u svojstvu okrivljenog – pojaviti pred sudskim vijećem Opštinskog suda u Tuzli.

Pretres je zakazan za petak, 12.04.2002 – u sobi 23, u 8,30 sati.

 

9. IV 2002.

You may also like...