09.09.1998.

Saopštenje za javnost 

u povodu izjašnjavanja svih političkih stranaka u prilog privatizaciji i apsolutnoj tržišnoj ekonomiji po svaku cijenuBOSS Logo 1

Kapitalizam je bespuće u koje građane vode sve političke stranke, jer njihovi lideri samo u takvom društveno-političkom uređenju mogu ostvarivati svoje političke interese. Svako ko se pod, pod plaštom demokratije, zalaže za tržišnu kapitalističku ekonomiju, misli samo na vlastiti profiterski interes! Kapitalizam je potreban samo mafijašima kojima ne odgovara socijalističku uređenje, u kome bi ostvareni profit prije svega bio u službi naroda i socijalne sigurnosti građana.

Socijalizam je jedino društveno uređenje u kome se svakom čovjeku garantuje pravo na dostojanstvo i materijalnu sigurnost. U 80 odsto zemalja Zapadne Evrope na vlasti su socijalističke stranke, što znači da je socijalizam ideja napredne civilizacije. Domaći profiteri su posljednjih godina, kako bi se domogli vlasti stvarali bauk od socijalizma, kako bi zadržali kapitalističku anarhiju u kojoj je samo njima dobro, a narodu sve gore i gore. Oni pokušavaju socijalizam poistovjetiti sa boljševizmom, sa komunizmom… To nije istina!!! Po njihovoj logici čitava Zapadna Evropa bila bi crvena od komunizma.

Kapitalizam, koji se u slučaju BiH može jedino zvati feudalizam, je zločin nad vlastitim narodom. Nema prosperiteta u društvu u kome se plaćaju zdravstvene usluge, u kome može preživjeti samo onaj ko ima novac, u kome se plaća školarina, iako je obrazovanje viši interes, u kome se humanističke vrijednosti mjere novcem, a ne ljudskošću. Kapitalističko društvo, u koje vas vode sve političke stranke, uključujući i tzv. socijaldemokrate nije narodno, već antinarodno, nije ljudsko, već je neljudsko, nije građansko već: profitersko i mafijaško. 

Socijalizam je jedino društveno uređenje koje ima opravdanje i pred Božjim i pred ljudskim zakonima. U socijalizmu je najviša svetinja čovjek, a ne profit, u socijalizmu nema gladnih, siromašnih, obespravljenih i manje vrijednih, jer je svima obezbjeđena socijalna sigurnost i dostojanstvo. Svakom djetetu je omogućeno školovanje, svakom bolesniku besplatno liječenje, svakom radniku sindikalna zaštita, svakom penzioneru dostojanstvena starost… Pobjeda socijalizma uslov je za sreću svih nas!!!

09.09.1998.

You may also like...