22.08.1998.

Saopštenje za javnost

u povodu izlaska iz štampe knjige Bosanski program Mirnesa Ajanovića

BOSS Logo 1

Knjiga Mirnesa Ajanovića, pod naslovom Bosanski program, na 550 stranica, donosi hronološki poredane i tematski grupisane tekstove koji svjedoče o angažovanju BOSS-a i Mirnesa Ajanovića u četverogodišnjem razdoblju, od aprila 1994. do aprila 1998. godine. Knjiga je organizovana u četiri poglavlja, pod naslovima: Bošnjački manifest, Publicistika, Interwievi i Press kliping.

Kako je u predgovoru napisao književnik Atif Kujundžić, Bosanski program Mirnesa Ajanovića iz različitih uglova sagledava, analizira i projicira najbolja politička rješenja za trajnu opstojnost i sigurnost naroda i države Bosne i Hercegovine.

Kujundžić dodaje: – “Mnogi od tekstova sadržanih u Bosanskom programu predstavljali su herezu u vrijeme kad su objavljivani, da bi samo nekoliko mjeseci poslije, bivali prihvaćeni od strane zvanične bosanskohercegovačke politike.

Bosanski program Mirnesa Ajanovića u budućnosti će svakako predstavljati nezaobilazno štivo za razumijevanje svega što se događalo na prostorima Bosne i Hercegovine, svega što prijeti da se ponovi ukoliko bosanski narodi, a posebno bošnjački narod, kako se to u više navrata naglašava u knjizi, ne prihvate realitet svoga postojanja i okruženja” – stoji, između ostalog, u predgovoru knjige Bosanski program Mirnesa Ajanovića.

22.08.1998.

You may also like...