13. septembar 2000.

u povodu provokativnog načina izvještavanja javnosti o zdravstvenim problemima Predsjedavajućeg Predsjedništva BiH

Bosanska stranka osuđuje način na koji se bh. javnost informira o zdravstvenom stanju gosp. Alije Izetbegovića, jer se umjesto kratke informacije o njegovom zdravstvenom stanju, građanima kao najvažnija vijest plasiraju informacije o najelitnijoj svjetskoj bolnici i najboljim ljekarima koji Predsjedavajućem pružaju najkvalitetniju liječničku pomoć.

Umjesto posla radnicima i hrane njihovoj djeci, u vrijeme kada više od 90 procenata bh. građana nema uslova niti za puko preživljavanje, u momentu kada se penzionerima nastoji oduzeti i ono malo što imaju – umjesto rada i hljeba, građanima se nude informacije o tome kako luksuzno se liječi Predsjedavajući Predsjedništva.

Neshvatljivo je da Kabinet Predsjedavajućeg i pojedini mediji nisu u stanju shvatiti da su informacije koje plasiraju o liječenju gosp. Izetbegovića, drsko i nehumano provociranje gladnog naroda koji nema novca niti za “Aspirin”, ili kilogram voća, a kamoli za skupe doktore i bolnice.

Bosanska stranka apeluje na savjetnike gosp. Izetbegovića, da kada već nemaju ljudskog osjećaja za patnje građana BiH, pokušaju biti bar toliko profesionalni da posavjetuju Predsjedavajućeg, da vrijeme do povlačenja sa funkcije iskoristi za angažovanje na donošenju ekonomskog i socijalnog programa koji će građanima omogućiti bar minimum socijalne i zdravstvene zaštite.

You may also like...