19.10.2001. – u povodu pokusaja Selima Beslagica da spletkaroski zloupotrijebi americku tragediju u svrhu napada na Bosansku stranku

Press konferencija

 

u povodu pokušaja Selima Bešlagića da spletkaroški zloupotrijebi američku tragediju u svrhu napada na Bosansku stranku

 

Bosanska stranka je zapanjena količinom neozbiljnosti koju je pokazao predsjednik Tuzlanskog kantona Selim Bešlagić kada je jednu morbidnu provokaciju medijski iskoristio za nastavak kriminalne hajke protiv Bosanske stranke.

Između lica koje je poslalo kovertu sa prahom, potpisavši pod taj gnusni čin Bosansku stranku, i Selima Bešlagića koji je poletio da to obznani javnosti – nema bitne razlike, jer su i jedno i drugo lice na najgrublji način zloupotrijebili američku tragediju za političko i medijsko spletkarenje.

Umjesto da Bešlagić naloži hitnu istragu o počiniocima ovog kriminalnog akta, koji se možda nalaze i u njegovom kabinetu, on je odmah, sat vremena nakon događaja, razaslao spremljeno saopštenje za javnost u kome je čitav pasus posvetio odnosu Bosanske stranke prema njemu i njegovoj vlasti. Očito da je cilj spletke bio da se ime Bosanske stranke stavi u kontekst ove morbidnosti. To dokazuje i paradoksalna Bešlagićeva tvrdnja da je pošiljalac poruke htio proizvesti novu aferu, a upravo je Bešlagić taj koji svojim istrčavanjem u javnost proizvodi tu novu aferu.

Bosanska stranka smatra da nije bilo nikakve potrebe za oglašavanjem iz KABINETA PREDSJEDNIKA KANTONA, sve dok organi sigurnosti ne ustanove ko je pošiljalac morbidnog pisma. Cilj Bešlagićevog urgentnog oglašavanja, koje je nepismeno sročeno, malo u prvom a malo u trećem licu – bio je da se nanese moralna i politička šteta Bosanskoj stranci.

Bosanska stranka sumnja da ova očigledna spletka, u kojoj je sudjelovao i Selim Bešlagić, može biti povezana i sa nedavnim provalama u centralu Bosanske stranke. Vješti provalnici tom prilikom nisu otuđili ništa, što otvara sumnju da je njihov cilj bio posve druge prirode.

S obzirom da su policija i pravosuđe pod ideološkom kontrolom Selima Bešlagića, Bosanska stranka otvoreno sumnja, da je provala izvedena s ciljem uzimanja otisaka poslanika i članova Bosanske stranke, kako bi se ti otisci zloupotrijebili u Bešlagićevim spletkama protiv BOSS-a.

Bosanska stranka insistira da organi bezbjednosti, uz pomoć IPTF-a, pronađu počinioca ove morbidne spletkaroške zloupotrebe tragedije prijateljskog američkog naroda.

 

19.10.2001.

You may also like...