20. januar 2003.

u povodu poziva BOSS-a Pediju Ešdaunu, da zbog neodmjerenog nastupa na sastanku sa mladim političarima uputi javno izvinjenje bh. građanima i novinarima

Predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović, poziva visokog predstavnika u BiH Pedija Ešdauna da uputi javno izvinjenje građanima BiH u povodu izjave kojom je na posljednjem susretu sa mladim političarima Bosance i Hercegovine nazvao budalama – zato što čitaju pojedine bh. novine.

Mirnes Ajanović je podsjetio Pedija Ešdauna, da funkcija visokog predstavnika nosi odgovornost unapređenja kvaliteta života bh. građana, a ne pokazivanja – koliko visoki predstavnik ima visoko mišljenje o sebi a nisko o građanima koji čitaju novine.

Pedi Ešdaun je dužan da se javno izvine i bh. novinarima, obzirom da je svojim neodmjerenim nastupom ponizio novinarsku profesiju – i novinare, slučajno ili namjerno, faktički preporučio za odstrel – svima koji su po funkciji niži od visokog predstavnika a smeta im javno izgovorena riječ, istakao je predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

You may also like...