24. oktobar 2002.

u povodu pokušaja političke podvale provođenjem zakulisnog plana formiranja tzv. vlade bh. jedinstva

BOSS ocjenjuje da predloženi plan o formiranju tzv. bh. vlade političkog jedinstva, isključivo predstavlja licemjeran pokušaj stranaka koje su osvojile mandat na proteklim izborima, da zadovolje apetite Stranke za BiH i ponovo na funkciju ustoliče Harisa Silajdžića – očigledno računajući na buduće usluge Silajdžića i stranke za BiH, koji su i ranije šutnjom o kriminalu i korupciji kupovali naklonost vladajuće kaste.

Očigledno je da se radi o pokušaju formiranja vlasti koja treba ličiti na sindikalnu organizaciju za zaštitu prava funkcionera kojima je neophodan imunitet – umjesto na demokratsku narodnu vlast koja će se brinuti o interesima građana a ne isključivo o foteljama koje garantuju lični profit i svojevrsnu zaštitu od zakona.

BOSS upozorava javnost, da političke stranke koje su već deset godina vlast ili saučesnici u vlasti, umjesto provedbe predizbornih obećanja, ekonomskih programa i ekspeditivnog formiranja jedinstveno-nekorumpirane nove vlasti, nude Harisa Silajdžića i programe za zbrinjavanje potrošenih političara – pod licemjernim nazivom “bh. vlada jedinstva”.

You may also like...