24.02.2003. – u povodu Rjesenja

Press konferencija

 

u povodu Rješenja Kantonalnog suda u Tuzli, kojim je pobijena presuda Opštinskog suda u Tuzli protiv policajca PU Tuzla Smajić Nedima

Predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović, putem press konferencije je prezentirao Rješenje Kantonalnog suda u Tuzli (broj: Kž. 672/02), na osnovu kojeg je ukinuta presuda Opštinskog suda i vraćen na posao policajac Nedim Smajić, kojeg je u cilju zaštite od odmazde bivšeg SDP-ovog funkcionera Seada Avdića, ispred BOSS-a pravno zastupao advokat Faruk Balijagić.

Rješenjem je dokazana bitna povreda odredaba krivičnog postupka i kršenje ljudskih prava policajca Nedima Smajića, na koje je javno ukazivao BOSS. Dokazana je i tvrdnja BOSS-a, da je postupak koji se vodio protiv policajca Nedima Smajića, posljedica nehumanih i nedemokratskih shvatanja Seada Avdića i sličnih političkih funkcionera,          da je BiH policijska država u kojoj sankcijama podliježe svaki pošten rad i dosljedna primjena zakona – kakva je bila od strane policajca Nedima Smajića u slučaju Ševale Avdić.

Rješenje Kantonalnog suda, znači i svojevrsno priznanje za pošten i profesionalan rad policajca Nedima Smajića, i još jedna pobjeda nezavisnog sudstva, odnosno vladavine zakona nad pokušajem provođenja samovolje Seada Avdića – koji je bračne probleme pokušao riješiti oduzimanjem egzistencije četveročlanoj porodici čestitog policajca Nedima Smajića, istakao je predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

 

24.02.2003.

You may also like...