24.08.2003. – u povodu novih cinjenica

Press konferencija

u povodu novih činjenica kojima je BOSS zakonodavnim tijelima FBiH argumentovao inicijativu o neophodnosti suprotstavljanja nagrađivanju ratnog zločina i genocida putem tzv. carinske reforme

Predsjednik BOSS-a i federalni poslaniK Mirnes Ajanović, putem današnje press konferencije, prezentirao je nove činjenice koje je dostavio nadležnim zakonodavnim tijelima BiH, u cilju razmatranja mjera za suprotstavljanje tzv. carinskoj reformi, kojom se građani Federacije dovode u inferioran položaj, Republika Srpska nagrađuje za ratni zločin i genocid, a građani TK i Tuzle u stanje potpunog ekonomskog kolapsa.

BOSS s tim u vezi, ocjenjuje pozitivnim odluku Skupštine TK da pokrene skupštinsku raspravu zasnovanu na inicijativi BOSS-a da se sačuva Carinski centar u Tuzli i time opstojnost Tuzlanskog kantona i Tuzle – obzirom da je to jedini način da posljedice dosadašnje šutnje političkih stranaka budu umanjene.

Nakon što je inicijativa BOSS-a za zaštitu vitalnih bošnjačkih nacionalnih interesa prihvaćena od strane člana bh. Predsjedništva Sulejmana Tihića, parlamentarne političke stranke u Federaciji bi uključivanjem u kampanju putem nadležnih zakonodavnih tijela – u ovom slučaju u potpunosti izvršile svoju ustavnu obavezu zaštite interesa građana i suprotstavljanja nametanju antibosanskih zakonskih rješenja, istakao je predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

 

24.8.2003.

 

 

You may also like...