27.11.1999.

Saopštenje za javnost

u povodu službenog akta koji je Federalno tužilaštvo jutros uputilo Bosanskoj stranci (KTA-278/99) u vezi krivične prijave protiv sudije Opštinskog suda u Tuzli Dijane Milić, a koju je Federalno tužilaštvo zbog učinjenog krivičnog djela iz člana 365 KZ-a F BiH, za koje se tereti sudija Milić, procesuiralo Opštinskom tužilaštvu u Tuzli

BOSS Logo 1

Bosanska stranka obavještava javnost da je Federalno tužilaštvo procesuiralo Opštinskom Tužilaštvu Tuzla krivičnu prijavu protiv sudije Opštinskog suda u Tuzli Dijane Milić. Sudija Milić se tereti za kršenje Ustava, zakona, političku instrumentalizaciju i privatizovanje sudijske funkcije. Radi podsjećanja, sudija Milić je protivzakonito pokrenula krivični postupak protiv poslanika Mirnesa Ajanovića po privatnoj tužbi funkcionera SDP-a. Iako je Mandatsko-imunitetska komisija Poslaničkog doma Parlamenta Federacije odbila zahtjev funkcionera SDP-a da se Ajanoviću oduzme poslanički imunitet, i donijela zaključak da ne postoje pravni i zakonski uslovi za vođenje bilo kakvog postupka protiv Ajanovića, sudija Milić je nastavila kršiti Ustav i Zakon.

Mandatsko-imunitetska komisija Parlamenta Federacije, odgovarajući na zahtjev sudije Milić, još jednom se izjasnila da nema zakonskog uporišta za postupak protiv Mirnesa Ajanovića zbog insistiranja Bosanske stranke na javnom iznošenju činjenica o zloupotrebama položaja i korumpiranosti političara.

Nakon toga je uslijedilo i procesuiranje krivične prijave protiv sudije Dijane Milić od strane Federalnog tužilaštva.

27.11.1999.

You may also like...