04.11.1999.

Saopštenje za javnost

u povodu nasilničkog ponašanja radnika Elektroprivrede BiH i RS-a pri nezakonitim isključenjima električne energije građanimaBOSS Logo 1

Bosanska stranka najstrožije osuđuje pojavu nasilničkog ponašanja radnika Elektroprivrede BiH i RS-a, koji pri nezakonitim isključenjima električne energije zbog zastarjelih računa, vrše i fizičke napade na građane. Nezakonita isključenja, kažnjavanje redovnih platiša isključivanjem električne energije u objektima zajedničke potrošnje zbog građana koji nisu u stanju da izmire svoja dugovanja, i uz to fizički napadi na građane – postali su nepodnošljiv nivo nasilja koje provodi Elektroprivreda BiH i RS-a. Neshvatljivo je da nijedan državni organ nije stao u zaštitu ljudskih prava građana i sankcionisao bezakonje direktora.

Bosanska stranka ponovo poziva gospodu Bičakčića i Dodika da smijene odgovorne direktore i pokrenu njihovu krivičnu odgovornost, jer su u suprotnom zaštitnici bezakonja i prema tome – saučesnici u kriminalu.

BOSS obavještava građane da zaštitu svojih prava na uživanje posjeda, u slučaju nezakonitih isključenja električne energije koja vrše utjerivači dugova u liku radnika Elektroprivrede, mogu tražiti od pripadnika MUP-a, koji su dužni da spriječe ometanje posjeda i isključenja bez sudskog naloga.

04.11.1999.

You may also like...