28. juni 2003.

u povodu zahtjeva BOSS-a bh. načelnicima, za hitno poduzimanje adekvatnih mjera za pojačanu sigurnost pješaka u saobraćaju

BOSS poziva načelnike bh. opština, da u povodu sve učestalijih saobraćajnih nesreća, koje se dešavaju na putnim dionicama kroz naseljena mjesta, hitno poduzmu mjere kojima će povećati stepen bezbjednosti u saobraćaju, naročito pješaka – kako bi se smanjio enorman broj ljudskih žrtava, koje se, kao u tuzlanskom naselju Šićki Brod, zbog nemara načelnika, već broje stotinama.

BOSS je izrazio i osudu indolentnosti načelnika Tuzle, koji se oglušio o brojne zahtjeve građana MZ Šićki Brod da se na putnoj dionici kroz ovu MZ postave tzv. ležeći policajci – zbog čega načelnik Jasmin Imamović snosi direktnu odgovornost i za posljednju nesreću sa smrtnim ishodom, koja se dogodila u noći 24. na 25. tekućeg mjeseca.

BOSS je nakon apela građana, uputio Opštinskom vijeću zahtjev za hitno uvrštavanje u dnevni red tačke “Procjena stanja bezbjednosti u saobraćaju i pokretanje odgovornosti za žrtve u saobraćaju koje su stradale zbog nemara načelnika i opštinskih vlasti”.

You may also like...