28.07.2006. – u povodu prelaska poslanika SDA u Parlamentu Federacije BiH u BOSS

u povodu prelaska poslanika SDA u Parlamentu Federacije BiH u BOSS

 

Poslanik SDA u Predstavničkom domu Parlamentu Federacije BiH Avdaga Mujkić prešao je u BOSS. Avdaga Mujkić svoju odluku obrazlaže činjenicom da je SDA, zahvaljujući Sulejmanu Tihiću, postala filijala Lagumdžijinog SDP-a, i da on ne može dozvoliti da bude dio projekta satanizacije svoga naroda i izmišljanja tzv. islamskog terorizma.

– Nikada neću zaboraviti političke zločine Lagumdžijinog SDP-a, progone ljudi, montirane procese, vrijeđanje boraca Armije RBiH, i zbog toga ne mogu pristati da budem član Tihićeve SDA koja je dogovorila postizbornu koaliciju sa ideolozima policijske države. Patriotska ideja koju je nosila SDA danas je u BOSS-u – rekao je Avdaga Mujkić.

Lider BOSS-a i kandidat za Predsjedništvo BiH Mirnes Ajanović pozdravio je Mujkićevu odluku i pozvao i druge patriote koji se osjećaju izdanim od budućih koalicionih partnera SDA i SDP-a da svoje patriotsko opredjeljenje pronađu unutar Patriotskog bloka BOSS- SDU BiH. Nosilac liste za Parlament BiH Fatmir Alispahić je istakao da istinske socijaldemokratije i borbe za patriotske vrijednosti više nema na starim adresama, jer su te adrese postale marionete Karadžićevih sljedbenika. Bivši glasači SDA i SDP-a moraju razumjeti izdaju i dati podršku patriotskim snagama.

 

28.7.06.

 

You may also like...