28.09.2002. – u povodu najavljene prezentacije cinjenica koje je BOSS prikupio

Press konferencija

u povodu najavljene prezentacije činjenica koje je BOSS prikupio o kriminalu SDA u aktuelnom mandatu

Predstavnici BOSS-a su putem današnje press konferencije upoznali javnost sa sadržajem akta Federalnog MUP-a, koji je u odgovoru na poslaničko pitanje federalnog poslanika Mirnesa Ajanovića dostavio konkretne podatke – iz kojih je jasno vidljivo, da je SDA u aktuelnom mandatu omogućila provođenje ekonomske okupacije Bošnjaka i BiH, od strane slovenačkog tajkunskog lobija.

Prema podacima federalnog MUP-a, na području USK, u procesu pljačkaške privatizacije, zaključeno je niz nerealizovanih ugovora sa slovenačkom firmom “Citrus” Ljubljana. Prema istom izvoru, preduzeće “Citrus” Ljubljana nije izvršilo obavezu zapošljavanja predviđenog broja radnika, kao ni realizaciju ugovorenih obaveza po novim investicijama.

Vladajuća SDA u USK – omogućila je da slovenački tajkunski lobi, u procesu velike privatizacije, putem firme “Citrus” Ljubljana postane većinski vlasnik velikih firmi, kao što su – “Novitet” Bosanski Petrovac, “Agro-krajina” Bihać, “Žitoprerada” Bihać, “Rad” Cazin i dr. – tako što je “Citrus”, u saradnji sa domaćim kriminalcima, novcem oštećenih bosanskih štediša Ljubljanske banke i novcem opljačkanih građana od strane bivših i aktuelnih funkcionera SDA – kupio 67 odsto državnog kapitala.

BOSS će, u skladu sa obećanjem građanima, i narednih dana, putem press konferencija, prezentirati sadržaj krivičnih prijava, odnosno egzaktne podatke vezane i za tajkunski kriminal SDA u aktuelnom mandatu, kako bi građani, putem demokratskog otpora           – onemogućili da vlast dobiju funkcioneri koji bi i u narednom mandatu nastavili pljačkati narod.

 

28.09.2002.

 

You may also like...