Saopštenje za javnost Federalno tužilaštvo proslijedilo Kantonalnom tužilaštvu KS krivičnu prijavu protiv premijera Fadila Novalića, pomoćnika ministra Gorana Čerkeza, Vlade i Kriznog štaba FBiH zbog namjere uvođenja covid-potvrda

Povodom podnesene krivične prijave protiv premijera Fadila Novalića i pomoćnika ministra za javno zdravlje Gorana Čerkeza, članova Vlade FBiH i Kriznog štaba FBiH zbog najave protuzakonitog uvođenja covid-potvrda kojim se namjeravaju uskratiti prava građana na slobodu kretanja i pravo na rad, Federalno tužilaštvo danas je obavijestilo BOSS da je krivičnu prijavu proslijedilo Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo na postupanje.

U aktu Federalnog tužilaštva broj: T11 0 KTA 0006121 21 od 22.11.2021. godine, navedeno je, citiramo: “Istovremeno, od nadležnog kantonalnog tužilaštva u Sarajevu je traženo da nakon što ispitaju navode prijave o svojoj odluci obavijeste ovo tužilaštvo.”

Krivična prijava protiv Fadila Novalića, Gorana Čerkeza i drugih odgovornih lica iz Vlade i Kriznog štaba FBiH, podnesena je zbog kršenja člana 177. Krivičnog zakona FBiH – Povreda ravnopravnosti čovjeka i građanina, a za šta je predviđena zatvorska kazna od 1 do 8 godina za službena lica u Federaciji.

Krivična prijava protiv prijavljenih podnesena je zbog krivičnog djela u pokušaju, koje se procesuira kao da je krivično djelo izvršeno, jer su prijavljeni djelovali u cilju diskriminacije oko 70% građana u FBiH protuzakonitim zaštitnim mjerama u borbi protiv koronavirusa, jer je opštepoznato da vakcinisani i nevakcinisani mogu biti zaraženi i prenositi virus. Uvođenje covid-potvrda je protuzakonito i ima namjeru protuzakonite prislile na vakcinaciju, a krivično djelo je evidentno jer je neosnovano vakcinisanim davati prednost u smislu apsolutne slobode kretanja, a s druge strane uskraćivati ustavna prava na slobodu kretanja i rad nevakcinisanim i licima koja su prebolila koronavirus. Djelovanje prijavljenih rezultirati će kasnijom prisilom i vakcinisanih, s obzirom da su najavljena ograničenja roka trajanja covid-potvrda, a što ukazuje na sumnju da je motiv djelovanja prijavljenih ostvarivanje profita velikim farmaceutskim kućama, odnosno proizvođačima vakcina, naveo je Mirnes Ajanović predsjednik BOSS-a.

You may also like...