Saopštenje za javnostu povodu političkog kaparisanja HDZ-u suvereniteta BiH od strane SDP-a i njihovih partnera iz nacional-socijalističke vlasti

Imenovanje ministra iz neparlamentarnog HDZ-a u Tuzlanskom kantonu od strane SDP-a ni u jednom segmentu se ne razlikuje od imenovanja Jadranka Prlića (ideologa udruženog zločinačkog poduhvata u BiH osuđenog višedecenijskom kaznom u Hagu) za ministra vanjskih poslova BiH i zamjenika ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH u vrijeme vladavine SDP-a i premijerisanja Zlatka Lagumdžije 2001. i 2002. godine, upozorava predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.Tada samostalno a danas uz usmjeravanje od strane političkog subjekta koji sebe naziva „Naša stranka“ i Kukićeve PDA – SDP sa pozicije nacional-socijalističke vlasti, brutalnim ismijavanjem volje vlastitih birača i trgovinom njihovim sudbinama, kapariše pozicije u Mostaru u korist separatističke ideologije HDZ-a, a moguće i podjele Federacije BiH. Svjesni sve lošijeg izbornog rezultata i političkog ambisa u kojem sve dublje tonu SDP-ovi politikanti su na primjeru Tuzlanskog kantona dokazali da su spremni prodati sve, od sudbina građana i njihove egzistencije, pa do državnog suvereniteta, kako bi kroz vlast izvukli što više lične koristi, zaboravljajući da su ih građani februara 2014. godine vatrom otjerali sa vlasti.Za politički presedan počinjen u Vladi TK odgovorne su rukovodeće osobe iz SDP-a Tuzla, koje su od strane Tuđmanove administracije odlikovane hrvatskim putovnicama, kao nagradom za favorizovanje ratnih zločinaca iz udruženog zločinačkog poduhvata i imenovanje ulica u Tuzli po zloglasnim ustaškim slugama i nacističkim oficirima, ističe predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.