08.07.1999.

Saopštenje za javnost

u povodu napada SDP-a na Bosansku stranku i Radio-televiziju Tuzlanskog kantona

BOSS Logo 1

Bosanska stranka smatra da bi RTV Tuzlanskog kantona učinila najbolju uslugu istini ako bi u cijelosti emitovala dio snimka Skupštine Tuzlanskog kantona koji se odnosi na poslaničko pitanje poslanika BOSS-a Muamera Dedića, u povodu zahtjeva za reakciju Javnog tužilaštva u slučaju osnovanih sumnji da je Selim Bešlagić zloupotrebljavao položaj opštinskog načelnika.

Bosanska stranka je takođe očekivala da će TV Tuzlanskog kantona emitovati replike SDP-a, jer bi se time stekao uvid u agresivnost Bešlagićevih poslanika koji se nisu libili da na najgrublji i najprimitivniji način vrijeđaju Bosansku stranku i poslanika Muamera Dedića – samo zbog toga što se zalagao za decidno poštivanje zakona i tražio odgovornost onih koji ih krše.

Čak šta više, saopštenje SDP-a, u kome se tvrdi da je (citiramo) “ BOSS mala i agresivna stranka” (završen citat), i da neko stoji iza Bosanske stranke – najbolje govori o nespremnosti Socijaldemokratske partije na demokratski dijalog.

Riječ je o provjerenoj i providnoj zamjeni teza, jer SDP istragu protiv Bešlagića tumači kao, kako kažu, skretanje sa stvarnih problema, kao da za grad Tuzlu ne postoji veći problem od načelnika i njegove familije koji opšta dobra koriste u svrhe protivzakonitog bogaćenja. Drugo, čim neko postavi pitanje krivične odgovornosti Selima Bešlagića, odmah kažu da iza njega stoji neko moćn.

U cilju očuvanja svoga moralnog digniteta Bosanska stranka javno saopštava da Bešlagićev SDP nije ni u omjeru 10 na prema 1 kritikovao aktuelnu vlast u odnosu na BOSS. Činjenicom da se za posljednjih 10 mjeseci SDP nije oglasio ni jednom protiv aktuelne vlasti – dokazuje se pretpostavka da je ova tzv. opoziciona stranka zapravo marioneta CiD Koalicije i određenih korupcijsko-mafijaških interesa.

Na kraju, iza Bosanske stranke ne stoji niko osim borbe za istinu, pa makar ta istina bila protiv funkcionera SDP-a, SDA ili bilo koga drugog ko zloupotrebljava službeni položaj i krši zakone države Bosne i Hercegovine.

08.07.1999.

You may also like...