09.02.2006.

u povodu destruktivnog djelovanja SDP-a prema građanima zbog glasanja protiv budžeta FBiH

 

BOSS je izrazio ogorčenje zbog krajnje destruktivnog i licemjernog odnosa SDP-a prema interesima građana Federacije BiH, obzirom da su glasanjem protiv budžeta ugrozili interese gotovo dva miliona građana. Na press konferenciji je novinarima prezentiran izvještaj pojedinačnog glasanja za budžet Federacije, gdje je evidentno da je za budžet glasalo 45 od potrebnih 50 poslanika, i da su svi poslanici SDP-a glasali protiv, iako Klub SDP-a ima 15 poslanika. SDP glasanjem protiv budžeta rušilački nastoji blokirati funkcionisanje svih institucija Federacije, i ugrožava građane čija egzistencija zavisi od usvojenog budžeta.

Posebna licemjernost SDP-a ogleda se u činjenici da su spremni najsramnijim klevetama i udbaškom zamjenom teza svoju odgovornost za ugrožavanje interesa građana prenijeti neosnovano na druge. Naime, SDP-ov načelnik Jasmin Imamović zajedno sa Opštinskim odborom SDP-a obmanjuje javnost da BOSS blokira usvajanje opštinskog budžeta, iako BOSS sa 12 procenata zakonodavne vlasti nije u mogućnosti blokirati usvajanje budžeta, a svi vijećnici BOSS-a su glasali za usvajanje nacrta budžeta koji je upućen u javnu raspravu, istakao je predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

 

09.02.06.

 

 

Dopuna, SDP nije glasao ni za Budžet Tuzlanskog kantona, ali ni za Budžet Bosne i Hercegovine, te je jasno da je SDP pokušao blokirati rad svih institucija u državi.

 

You may also like...