13. decembar 2000.

u povodu odluke rukovodstva Bosanske stranke da u Skupštini Tuzlanskog kantona podrži kandidata Stranke za BiH u izboru za guvernera Tuzlanskog kantona

Rukovodstvo Bosanske stranke obavještava javnost da će na narednoj Skupštini Tuzlanskog kantona podržati kandidata Stranke za BiH na funkciju guvernera Tuzlanskog kantona.

Bosanska stranka je bila spremna podržati Alijansu, ali pod uslovom da SDP odustane od kandidature Selima Bešlagića na mjesto guvernera, jer je riječ o licu koje je osumnjičeno za brojne zloupotrebe položaja i protiv kojeg je podnesena krivična prijava. Čak je i Antikorupcioni tim OHR-a otkrio veliki kriminal i korupciju u Bešlagićevoj administraciji.

Pošto SDP kandidujući Bešlagića srlja u moralnu i političku provaliju, Bosanska stranka će podržati kandidata Stranke za BiH za funkciju guvernera Tuzlanskog kantona.

Na današnjoj press konferenciji gosp. Tarik Ključanin poslanik Bosanske stranke u Skupštini Tuzlanskog kantona-demantovao je napis u “Oslobođenju”, i izjavio da će raditi u skladu sa programom i interesima Bosanske stranke.

You may also like...