13. maj 2000.

u povodu nenamjenskog trošenja 170 milona KM od strane federalnog premijera i Vlade F BiH

Bosanska stranka najoštrije osuđuje nastavak političko-poslovne farse koju u vezi kupovine dva aviona za preduzeće Air Bosna, uporno provodi Vlada F BiH i federalni primjer Edhem Bičakčić.

Neshvatljivo je da u vrijeme kada radnici masovno ostaju bez posla, penzioneri nemaju penzije, i čitava država galopira ka ekonomskom kolapsu i socijalnoj bijedi – nesposobna vlada i premijer, koji su najodgovorniji za takvo stanje, uprkos protivljenju domaće javnosti i međunarodne zajednice žele potrošiti 170 miliona KM narodnih para za kupovinu luksuznih aviona.

S toga ne čudi da u državi gdje se premijer nekažnjeno razbacuje narodnom imovinom ni Parlament ne može biti koristan narodu koji ga je izabrao, jer je i premijeru i poslanicima stalo do 170 miliona narodnih maraka koliko i do zakona i mjera koje bi narodu obezbijedile makar minimum egzistencije – kao što je to slučaj sa Programom ekonomskih i socijalnih reformi koje je ponudio federalni poslanik Mirnes Ajanović a o kojem poslanici nisu htjeli ni da raspravljaju.

Prema računici premijera Bičakčića nije važno što narod nema novca ni za hljeb, i što će mnoge buduće generacije nositi hipoteku premijerovih kredita – važno je da Vlada i premijer imaju novca za kupovinu igračaka za onih 0,1 % Bosanaca koji imaju uhodan biznis, nemaju problema sa penzijom, a vole da lete od narodnih para.

Bosanska stranka zahtijeva od Parlamenta F BiH da zabrani federalnoj Vladi i premijeru da se igraju sa državom, odnosno da poslanici smijene nesposobnu vladu i još nesposobnijeg premijera.

You may also like...