29.06.2006. – u povodu ozvanicenja kandidature Mirnesa Ajanovica za bosnjackog clana Predsjednistva BiH

u povodu ozvaničenja kandidature Mirnesa Ajanovića za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH

Patriotski blok BOSS-SDU BiH na press konferenciji u Sarajevu zvanično je objavio da je kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović. Predsjednik SDU Sejfudin Tokić je izjavio da bošnjački narod konačno ima šansu da za najvažniju političku ličnost dobije osobu koja se osvjedočila kao uporni i nesalomljivi borac za državu i za narod, i u koju može imati apsolutno povjerenje.

Bošnjački narod u Mirnesu Ajanoviću – rekao je Tokić – konačno može prepoznati svoju težnju da ga zastupa ličnost koje se neće stidjeti i koja može parirati regionalnim i evropskim liderima. Ajanovićev politički i moralni kredibilitet je neupitan, jer nikada nije bio vlast, niti dio bilo kakvih profiterskih lobija. Njemu je na prvom mjestu uvijek bio narod, borba za potlaćene i ponižene, borba protiv kriminala i korupcije. Ajanović je na vrhuncu političke karijere, kada najviše može dati za svoju zemlju i svoj narod, i iskreno se nadam da će Bošnjaci prepoznati svoju historijsku šansu – rekao je Sejfudin Tokić.

Na press konferenciji se obratio i kandidat za člana Predsjedništva BiH Mirnes Ajanović, rekavši da svojom kandidaturom bošnjačkom narodu nudi alternativu protiv nesposobnih i korumpiranih političara. Cilj mi je da se u patriotski front uključe svi naši akademski potencijali, kako bi nas vodila pamet, a ne političke sujete i lični interesi. Naše društvo se mora riješiti agresivnog ateizma, i moja je obaveza obezbijediti da Islamska zajednica, kao duhovna kičma bošnjačkog naroda, ima aktivnu ulogu u stvaranju patriotske i akademske mreže, jer samo ujedinjeni možemo izbjeći zamke budućnosti. Bošnjačkoj politici treba vratiti dušu i ponos, osjećanje za narod, za pamet koju treba ujediniti, i moj je cilj da stanje unutarnjeg haosa pretvorim u stanje jedinstva, odbrane i izgradnje BiH – rekao je Ajanović, te dodao kako potvrda zalaganja Patriotskog bloka BOSS-SDU BiH protiv lažnih ustavnih promjena, a za istinske demokratske promjene, upravo dolazi iz Vijeća Evrope, koje rezolucijom traži ukidanje entitetskog glasanja.

29.6.06.

 

You may also like...