02. mart 2000.

u povodu lažnog Izvještaja o radu opštinskog načelnika i zloupotrebe budžetskih sredstava Opštine Tuzla za predizbornu kampanju SDP-a i Selima Bešlagića

Bosanska stranka upozorava javnost na zloupotrebu Opštine Tuzla od strane SDP-a i Selima Bešlagića koji je veliku sumu budžetskih sredstva upotrijebio kako bi štampao i distribuirao građanima Izvještaj o radu načelnika – a sve u cilju predizborne promidžbe.

Tzv. Izvještajem je prikazano lažno komunalno stanje, čime je načelnik izvršio direktan atak na intelekt građana očigledno ih smatrajući maloumnim da vide stvarno stanje stvari. Slikajući razrovane i prljave ulice i objekte iz uglova koji prikazuju njihove ispravne dijelove, te prikazujući veliki broj fotografija i susreta sa međunarodnim zvaničnicima iz 1996. godine (dokazni materijal je prezentiran na pressu: Bilten ZL 97 i 49. SD BiH)         – Selim Bešlagić je svojim Izvještajem o radu za proteklu godinu bezobzirno građanima uputio poruku da – ne vjeruju svojim očima nego njemu.

Neshvatljivo je da SDP u cilju predizborne kampanje troši novac poreskih obveznika na izbornu šarenu lažu, dok istovremeno načelnik Bešlagić izjavljuje da neće dati 200 KM mjesečno za obezbjeđivanje smještaja protuzakonito deložiranoj boračkoj porodici.

Fotografije lažnog stanja koje sačinjavaju tzv. Izvještaj, napravljene su da sakriju nerad SDP-a i Bešlagića koji tek nakon 10 godina obilaze mjesne zajednice i razgovaraju sa građanima, i to mjesec dana pred izbore.

Za razliku od načelnika i SDP-a, BOSS je građanima prezentirao prave informacije o komunalnom stanju putem plakata pod nazivom «SRAMOTA!» – kao fotografsku ilustraciju postojećeg stanja i ogledala nesposobnosti i javašluka SDP-a.

Na današnjoj press konferenciji su prezentirane i fotografije stanja po mjesnim zajednicama u proteklih godinu dana, koje, takođe, činjenično raskrinkavaju ono što je u svom tzv. Izvještaju načelnik želio prikazati kao svoj uspjeh.

Izvještaj kojim Selim Bešlagić bezočno laže građane, namijenjen je i za prodavanje magle međunarodnoj zajednici koja treba ponovo nasjesti i bez kontrole dodijeliti načelniku sredstva koja će, kao dosadašnjih 80 miliona DM, potrošiti na luksuzne tržne centre, kipove, granitom popločano Korzo i sve drugo u cilju dizanja vlastitog spomenika – osim na poboljšanje uslova u kojima žive građani.

Bosanska stranka traži od Visokog predstavnika, OSCE-a i Izborne apelacione komisije da sankcionišu navedene zloupotrebe – obzirom da prema Pravilima i propisima PIK-a nije dozvoljeno da kandidat iznosi lažne podatke i da koristi funkciju i budžet za sakupljanje predizbornih poena.

Takođe BOSS zahtijeva od nadležnog tužilaštva da procesuira načelnika Selima Bešlagića zbog zloupotrebe položaja i pokušaja obmane javnosti u cilju sticanja lične imovinske koristi.

You may also like...