20. septembar 2000.

u povodu promocije lista bh. studenata “FRONT”

Predsjednik Bosanske stranke i federalni poslanik Mirnes Ajanović je pozvan od strane Unije studenata univerziteta u Sarajevu da kao specijalni gost, u Sarajevu u četvrtak sa početkom u 21 h. na “Stejdžu” promoviše list Univerzitetske omladine BiH – “FRONT”.

Koncept “FRONTA” je aktivna borba za socijalnu pravdu i ravnopravnost, za smjenu nenarodne vlasti, protiv kriminala u BiH, protiv nacionalističkog koncepta aktuelne vlasti i tzv. opozicije itd.

Naslovi prvog broja lista “FRONT” rječito izražavaju ove težnje: “Proglas narodnim masama – Jeste li se ikada suprotstavili nasilniku”, “Pali anđeo – Ernesto Che Guevara”, “Pobuna i smrt”, “Pitanje budućnosti BiH”, “Tradicija pobune”, “Nemamo više koga da mrzimo osim sebe”, “Kako postići evropske standarde kod visokog obrazovanja u BiH”, “Početak zaborava”.

Promocija lista će se održati u Sarajevu 21. 9. 2000. sa početkom u 21 h., u čijem sklopu Unija bh. studenata planira održavanje rok koncerta na “Stejdžu” – Otvorena scena.

Svi segmenti manifestacije, koncert, promocija lista – jesu u duhu aktivne i strateške borbe za prosperitet BiH i svih njenih građana. Prema svom konceptu list “FRONT” je prvi istinski bh. opozicioni list, i obzirom da iza njegovih redova stoji bh. univerzitetska omladina – ima odlične predispozicije da to ostane dugo vremena.

Bosanska stranka poziva mlade iz svih dijelova BiH da svojim prisustvom u Sarajevu daju dodatni poticaj pisanju i nastojanjima lista “FRONT”.

Detaljnije o ovoj manifestaciji građani se mnogi informisati putem plakata koji je objavljen pod nazivom “POBUNA I SMRT”.

You may also like...