27. mart 2000.

u povodu prezentacije panoa pod nazivom “SRAMOTA!”, ispred zgrade Opštine Tuzla na Trgu slobode, sa fotografijama koje ilustruju nerad opštinske vlasti

Bosanska stranka je na današnjoj press konferenciji, ispred zgrade Opštine Tuzla, prezentirala novinarima i prisutnim građanima – pano pod nazivom “SRAMOTA!”,   koji fotografijama ilustruje nerad opštinske vlasti u Tuzli.

Oko dvije stotine fotografija koje su snimili aktivisti Bosanske stranke tokom protekle godine na području mjesnih zajednica – pokazuju lice i naličje Selima Bešlagića,                   i ogledalo su nesposobnosti SDP-a koji je apsolutna vlast u Tuzli.

Nerad SDP-a i načelnika Bešlagića, koji besramno obećavaju građanima da sa njima BiH može bolje – jasno se može vidjeti fotografski izražen u tonama smeća po gradskim ulicama, prljavim cestama punim udarnih rupa, stalno prisutnim fekalnim jezerom u centru grada koje ugrožava zdravlje građana i protok saobraćaja glavnom gradskom saobraćajnicom i sličnim “propustima” iz nadležnosti opštinske vlasti.

Pano “SRAMOTA!” na najdirektniji način demantuje lažnu sliku koju o komunalnom stanju u Tuzli domaćoj i međunarodnoj javnosti konstantno prezentira SDP i načelnik Bešlagić. Fotografije, takođe, dokazuju neistinitost Izvještaja o radu načelnika za proteklu godinu – koji prikazuje lažno stanje o implementiranim projektima, posebno o vodosnabdijevanju na području Opštine, o čemu je BOSS prezentirao javnosti i pisane dokumente.

Postavljanje panoa sa fotografskim prikazom nerada opštinske vlasti ispred zgrade Opštine, predstavlja svojevrstan protest na SDP-ovo i Bešlagićevo kontinuirano obmanjivanje javnosti sadržano u maksimi – “građani vjerujte načelniku a ne svojim očima”.

Da građani ipak dobro vide dokazaće i broj posjetilaca izbornog štanda Bosanske stranke koji će prema procjenama do početka izbora posjetiti preko 50.000. građana Bosanska stranka obavještava građane da će pano “SRAMOTA!” do izbora imati cjelodnevnu postavku ispred zgrade Opštine na tuzlanskom Trgu slobode.

You may also like...