31.01.2001. – u povodu prezentiranja dokaza o zloupotrebama polozaja i kriminalnim radnjama clana glavnog odbora SDP-a Selima Beslagica

u povodu prezentiranja dokaza o zloupotrebama položaja i kriminalnim radnjama člana glavnog odbora SDP-a Selima Bešlagića.

Federalni poslanici Bosanske stranke Mirnes Ajanović i Džems Sulejmanagić na današnjoj press konferenciji novinarima su prezentirali kompletnu dokumentaciju koja dokazuje zloupotrebu položaja i kriminalne radnje Selima Bešlagića, te otkrili skandalozne dokumente koji dokazuju da su čelnici Finansijske policije umiješani u skrivanje krivičnih prijava protiv Selima Bešlagića i osmorice njegovih saradnika.

Zufer Dervišević, glavni finansijski inspektor Federalne policije štiti šefa tuzlanskog Odjeljenja Šahovića, zbog krivične prijave koja je prošle godine podnesena protiv oba funkcionera Finansijske policije – od strane inspektora koji su otkrili i prijavili sumnjive poslove svojih šefova.

Krug je zatvorilo Kantonalno tužilaštvo jer nije podiglo optužnice protiv Derviševića i Šahovića, čime su njih dvojica zapravo ucijenjeni da sakriju krivične prijave protiv Selima Bešlagića i ostalih.

S tim u vezi Bosanska stranka je od federalnog ministarstva pravde zatražila izjašnjenje da li su kantonalni tužilac Izo Tankić i opštinski tužilac Šesenam Ćosić u službi vladavine zakona ili u službi Selima Bešlagića i nepoštenih političara?

Federalno ministarstvo pravde je aktom broj: 01-26/01 obavjestilo Bosansku stranku da je Federalnom tužilaštvu uputilo zahtjev za pokretanje istrage u predmetu krivične prijave protiv Selima Bešlagića, te zatražilo informaciju o poduzetim radnjama u cilju provođenja istrage – da li su tužioci Izo Tankić i Šesenam Ćosić u službi Ustava i zakona BiH ili u službi prijavljenog i osumnjičenog za kriminal – Selima Bešlagića?

Takođe, Bosanska stranka je uredima OHR-a i OSCE-a dostavila kompletnu dokumentaciju u “slučaju Bešlagić”, i na njoj trenutno radi više “Timova obućenih za borbu protiv kriminala i korupcije”.

You may also like...